Dobro došli

 

Tim portala INVALIDNOST INFO vam želi dobrodošlicu na ovaj jedinstveni portal koji pruža sveobuhvatne informacije na polju invalidnosti.

U današnjem svetu prepunom informacija, nekada postoji problem odabira prave informacije koja može da nam olakša živote. Veliki deo posla COD Kosovo je na inovacijama na polju invlaidnosti, i pronalasku novih i pionirskih rešenja kako bi se što bolje odgovorilo na potrebe osoba sa invaliditetom.

Portal INVALIDNOST INFO portal pruža informacije namenjene opštoj javnosti, pravovremeno i bez dodatnih troškova, svim osobama sa invaliditetom porodicama i prijateljima osoba sa invaliditetom.

Informacije su osmišljene i pripremljene u pristupačnim formatima, kratke i jednostavne forme. Tim koji radi na portal INVALIDNOAST INFO će redovno ažurirati podatke i dodavati nove informacije, na osnovu potreba naših korisnika.

Kroz naš rad pokušavamo da ponudimo neka nova rešenja, ili da adaptiramo postojeće programe o kojima dobijamo informacija kroz učešće u radu Evropske asocijacije pružaoca usluga za osobe sa invaliditetom – EASPD. Jedna od glavnih smernica nam je da ne smemo da dupliramo već postojeće programe, već da radimo na poboljšanju postojećih servisa (usluga) za osobe sa invaliditetom i da radimo na razvoju novih, inovativnih programa.

Posle dugog niza godina rada na polju invalidnosti, kako kroz angažman kroz druge organizacije, tako i kroz rad COD Kosovo, tim stručnjaka koji radi kod nas je na osnovu konsultacija sa osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama odlučio da razvije informativnu veb stranicu za osobe sa invaliditetom. Pored veb stranice, informacije su dostupne i na aplikacijama za mobilne telefone za iOS i Android platforme.

Ideja nam je bila svi oni kojima su potrebne informacije na polju invalidnosti mogu da pronadju informacije na jednom mestu. Tematika invalidnosti je veoma opširna, i naš tim se potrudio da sakupi i prezentuje informacije u nekoliko celina.

Svesni smo činjenice da portal INVALIDNOST INFO ne može da odgovori na potrebe svih osoba sa invaliditetom. Istovremeno smo otvoreni za konsultacije i savete, na onsovu kojih možemo konstantno da unapredjujemo rad portala INVALIDNOST INFO.

 

Portalom INVALIDNOST INFO tim COD Kosovo sa saradnicima i prijateljima direktno doprinosi implementaciji UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom – UNCRPD, sa fokusom na Član 21 – Sloboda izražavanja i mišljenja i pristup informacijama. Tekst konvencije možete pronaći OVDE 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili pak želite da zakažete savetovanje u Centru za pitanja invalidnosti molimo vas da nas kontaktirate direktnim klikom OVDE ili telefonom 064 980 14 14  radnim danima u periodu 13.00 – 15.30 h.  

 

Preuzmite našu besplatnu Android ili iPhone aplikaciju

Preuzmite našu besplatnu Android ili iPhone aplikaciju

Informacije su osmišljene i pripremljene u pristupačnim formatima, kratke i jednostavne forme. Tim koji radi na portal INVALIDNOST INFO će redovno ažurirati podatke i dodavati nove informacije, na osnovu potreba naših korisnika.

You have Successfully Subscribed!

Skip to content